Green Deer - LEDANDE LÖSNINGAR FÖR GENERATIONER

LÅNGSIKTIGA KUNDRELATIONER


- möt Benny Nilsson, maskinstationsägare på Bondarve LBM

Vi på Green Deer tror på långsiktiga kundrelationer.

På 70-talet köpte maskinstationsägare Benny Nilsson på Bondarve LBM sin första John Deere traktor av Berth Hansson hos Green Deer Gotland (dåvarande Agro Maskiner).

I filmen berättar Benny och Berth om hur allt började och om att ett starkt förtroende och en familjär relation är nyckeln till ett långsiktigt samarbete. Under 2023 köpte Benny inte mindre än sin sjätte John Deere hack, en 8600i. Hör när Benny berättar om när han fick ta emot en guldnyckel av John Deere och om sina intryck av den nya 8000-serien.


STAY TUNED! Hela filmen lanseras inom kort!

Benny Nilsson Bondarve LBM

ETT HÅLLBART SAMARBETE SOM GYNNAR ALLA


I John Deeres magasin Fåran, från hösten 2023, intervjuades maskinentreprenören och lantbrukaren Benny Nilsson som samarbetat med oss på Green Deer i Gotland (tidigare Agro Maskiner) i mer
än 45 år. Under året anlände Bennys i ordningen sjätte exakthack från John Deere, en 2023 års modell 8600i. 

EFFEKTIVITET & PRESTANDA PÅ ROTENBERGS SÄTERI


- RS AGROTEC´S X9 1100 SKÖRDETRÖSKA

John Deere X9 1100


På Vikbolandet, en bit utanför Norrköping, ligger Rotenbergs Säteri. Här är det Mikael som är ansvarig för lantbruket under företagsnamnet RS Agrotec AB. Inför året 2023 har de tagit ett stort steg och investerat i en toppmodern X9 1100 tröska, utrustad med ett 45-fots HDX draper-skärbord.


Det delade HDX-skärbordet är något som Mikael är mycket imponerad över.
- Skärbordet ger en jämn, kort och fin stubb som underlättar framtida åtgärder på fältet, säger Mikael. Dessutom har Mikael märkt av en betydande förenkling i drift jämfört med det konventionella 35-fots skärbord de tidigare använde - "bordet sköter sig självt", sammanfattar Mikael.

45-fots HDX Draper Skärbord
Rotenbergs Säteri: RS Agrotec

Mikael har valt att utrusta sin X9 1100 med 900 mm breda band för att minska markpackningen. Banden gör att tröskan ligger stadigt mot marken, och trots det breda skärbordet ”flyter tröskan fram” när det fjädrande bandstället sväljer ojämnheter i fält.  


Sammanfattningsvis är RS Agrotec's investering i X9 tröskan en välmotiverad satsning där företaget går från 2 mindre skördetröskor till endast en maskin utan att tumma på kapaciteten. Denna tröska har visat sig vara en pålitlig och effektiv partner i lantbruket, som klarar utmaningar som ojämn fältterräng och varierande väderförhållanden med bravur. Med den här tröskan får lantbruket på RS Agrotec effektivt skördearbete och hög produktivitet. 


Vi på Green Deer tackar för förtroendet och önskar stort lycka till i kommande skördesäsonger!